A Szivárványhíd olvasóversenyen 6. helyezést ért el Farkas Henrietta és Pozsomai Ramóna

A HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. által szervezett Szivárványhíd őszi országos három fordulós, levelezős olvasóversenyén Nyulász Péter és Ritter Ottó: Az ellopott Mikulás- szán című könyvét olvasták el a tanulók.

Három fordulón keresztül egy-egy feladatsort kellett megoldani, valamint különböző projektmunkákat készíteni: tablót az íróról, képregényt a kedvenc fejezethez, prezentációt a legérdekesebb magyar találmányról, plakátot a könyvből forgatott, elképzelt filmhez, egyéni fogalmazásokat.

A legkedvesebb feladat a kiselőadás volt, melyet a társaiknak tartottak a diákok a hungarikumok sorába emelt kilenc magyar pásztor- és vadászkutya-fajtákról. E kutyafajták a szereplői az elolvasott könyvnek. A verseny végén a gyerekek készítettek egy rendhagyó olvasónaplót is. A feladatok megoldása során sokat tanultak, búvárkodtak a könyvtárban, az egyéni és csoportos munkák kreativitásra ösztönözték a tanulókat.

 Köszönjük a szülőknek a verseny során nyújtott segítségüket! A tanulóknak gratulálok az elért eredményekhez, kívánom, hogy az olvasás továbbra is sok örömet nyújtson nekik!

Kis Katalin – felkészítő tanító

Hozzászólások lezárva.