Szépíró verseny megyei forduló

Az V. Országos Szépíró Verseny megyei fordulójára 2016. március 4-én, pénteken délután 1 órától került sor Hejőkeresztúron. Iskolánkat a II. kategóriában (3-4. osztályosok) Kolompár Emília Tünde 3. (felkészítő Kis Katalin), Farkas Roland és Farkas Virág (felkészítő Csiki János) 4. osztályos tanuló képviselte a 45 fős, a III. kategóriában (5-6. osztályosok) Szitai Ödön 5. és Czagány Kitti (felkészítő Lénártné Szeberin Csilla) 6. osztályos tanulók versenyeztek a 38 fős mezőnyben.

Az ünnepélyes megnyitót követően a gyermekeket névre szóló meglepetés: könyvjelző és apró ajándékok várták a teremben, ahol versenyeztek.

A II. kategóriában Nyulász Péter: Farsang című versét, a III. kategóriában Lázár Ervin: A Kék meg a Sárga című történetét másolták a diákok 45 perc alatt.

A verseny után kis frissítővel kedveskedtek a tanulóknak, majd bábelőadást tekinthettek meg, ahol jókat kacagtak Paprika Jancsi vidám kalandjain. Ezt követően táblajátékot játszhattak, vagy kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol virágokat, gólyát készítettek a szervezők irányításával.

Izgalommal vártuk az eredményhirdetést, ahol az általunk részt vett két kategóriában a 10 legsikeresebb tanulót emelték ki, melyből a három legjobb jutott tovább az országos versenyre. A többiek a felkészítő tanáruk kérésére személyes értékelést is kaphatnak.

Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagabban tértünk haza, hogy jövőre ismét megméretethessünk.

Köszönjük a Községi Önkormányzatnak, valamint Jacsó Zoltán a Bogács Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatójának és Soltész Tamás László tanár úrnak az utazásunkhoz nyújtott segítségét!

Képválogatás

Hozzászólások lezárva.