Ünnepi események (1. rész)

December eleje a Mikulás jegyében telt el. Az idén is ellátogatott iskolánkba a Mikulás, sok-sok ajándékkal halmozta el a gyerekeket, akik kedves versekkel, énekekkel, zenés produkcióval köszönték meg neki a látogatást. Zenés-táncos mmikulas_2014ulatsággal, játékkal folytattuk a napot. A talpalávalót a 3. osztályos Mucsonyi Kristóf biztosította nekünk, ő volt a disco-s, aki a saját hang- és fénytechnikai felszerelésével, mikrofonjával szolgáltatta nekünk a zenét. A nap folytatásaként részt vettünk a Közösségi Házban a Levendula játszóház nagyszerű kézműves foglalkozásán. Szülők, gyerekek és a tanító nénik közösen készítettünk szebbnél szebb ajtó- és asztali díszeket. A nap programját a Mikulásvonat koronázta meg, amelyen a Közösségi Ház Mikulásával utazhattunk a község utcáin. Utazás közben énekeltünk, rengeteget nevettünk, nagyon jól éreztük magunkat. Csodálatos volt ez nap. A gyerekeknek ez egy olyan élményt adott, amely tartalékként szolgál egy évre, míg újra eljön a december.

December 6-án, szombaton a délelőtt nagyon családias advent_2014_keszithangulatban telt el az iskolában, mert a szülők is eljöttek hozzánk. Tóth István igazgató úr finom reggelivel várt bennünket. A reggeli mellé az ízletes forró teát Kondásné Katica készítette el. A közös reggeli után munkához láttunk. Hamarosan szebbnél szebb díszek készültek el, melyeket a második alkalommal megrendezésre kerülő adventi vásárra készítettünk. A délelőtti foglalkozás keretében sütöttünk mézeskalácsot is, melynek alapanyagát Mohácsi Dórika és Ákos édesanyja készítette el nekünk. Szeretnénk ezúton is köszönetet mondani az összes gyerek nevében ezért Mizser Zsuzsannának.

SAM_0238December 8-án a Községi Könyvtár jóvoltából a Tekergő Bábszínház Furfangos Mikulás című bábelőadásán vettek részt alsós tanulóink. December 12-én pedig kedves koncertre hívott minket a Bogácsi Turisztikai Kft. szervezésében a Kiss Kata zenekar. A „Jófej pelyhek” című interaktív előadáson vettünk részt 96 tanulóval és az őket kísérő nevelőkkel.

A kellemes kikapcsolódást köszönjük szépen a tanulók nevében is.

SAM_0446

Hozzászólások lezárva.