„Mindent az erdőről” – 2. és 5. helyezés!

A HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. által szervezett Mindent az erdőről egyfordulós országos természetismereti csapatversenyen 1-2. osztályos kategóriában:

Kiss Csenge, Fábri Milán, Stiffel Áron 2. osztályos tanulók –

felkészítő: Jankóné Jónás Zsuzsanna – 2. helyezést,

 

Lakatos Tamás, Lakatos Virág, Szitai Elizabet Dorina, Szitai József Benjámin valamint Kállai Angelika Gyöngyi póttag 1. osztályos tanulók – felkészítő: Kis Katalin – 5. helyezést értek el.

A tanulók közös erdei séta alkalmával illatokat, hangokat gyűjtöttek növényekről, állatokról, megállapítva származási helyüket, kéregmintákat készítettek. A csapatok közösen oldottak meg egy 5 természetismereti és irodalmi feladatból álló feladatsort, természetfilmeket néztek, mely segítségével felfedezték az erdő titokzatos világát, megismerkedtek olyan élelmiszerekkel, melyek az „Erdei Delikáteszből” kerülnek az asztalunkra. Egyéni feladatként az erdőben való viselkedés szabályzatgyűjteményét készítették el a gyerekek, a kisebbek rajzos formában. A legszebb a közösen elültetett fa volt, mely sok éven át növekszik, szépül és friss levegővel látja el környezetét. Az első osztályosok almafát, a másodikosok sajmeggyet ültettek a szülők segítségével.

Köszönjük a szülőknek a verseny során nyújtott segítségüket! A tanulóknak gratulálok az elért eredményekhez!

Kis Katalin

Hozzászólások lezárva.