Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

A Curie Környezetvédelmi Emlékverseny azon kevés rangos országos tanulmányi versenyek egyike, amely túlélte az iskolarendszer átalakításait. A Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Alapítvány a tehetség kibontakoztatás elkötelezett híve; hazánkban élő és a határon túli magyar tanulók számára három évtizede szervez környezetvédelem, kémia, matematika tantárgyakból versenyt.

Dobos Bendegúz, Dobos Pongrác és Majnár Dominik 5. osztályos tanulók a 2018/19-es tanévben is vállalták, hogy a tanulás mellett felkészülnek e rangos versenyre. Az idei év témai a „Levegő, ami körülvesz”, és a Körös-Maros Nemzeti park volt. A három levelezős forduló kiváló teljesítése után a fiúk február 16-án Miskolcon, a területi döntőn első helyezést értek el,  így április végén képviselhették iskolánkat az országos döntőn az 5-6. osztályosok kategóriájában.

A szolnoki országos döntő egyik feladata egy röplap készítés volt, amivel a tanulók felhívják az emberek figyelmét arra, hogy mi mindent tehetnek a tisztább levegőért. A röplap leadását követően a csapatok 60 perces tesztlap írással és a légszennyezés egészségkárosító hatásairól szóló 5 perces előadással mérték össze tudásukat.

A döntőbe jutott legjobb 16 csapat közül a bogácsi Bükkalja Általános Iskola csapat a VIII. helyen végzett. A felkészülés idején a fiúk példaértékű szorgalmat, kitartást tanúsítottak, amelyhez, és az elért szép eredményhez szívből gratulálok!

Jankóné Jónás Zsuzsa

felkészítő tanár

Hozzászólások lezárva.