XIII. Megelevenedett oldalak verseny

2019. március 29-én immár XIII. alkalommal rendezte meg iskolánk a Megelevenedett oldalak olvasóversenyt.
Az 5-8. osztályosok Fabian Lenk Idődetektívek sorozatának A hamis király című kötetéből vett szemelvényekhez kapcsolódó kalandos feladatokon keresztül fontos ismeretekhez jutottak a Tudor családról, legfőképpen a gyerekként királlyá koronázott VI. Eduárd életéről.Az 1-4. osztályosok az Aranyhajú Kálmán című székely népmese alapján járhatták végig az elrabolt királyfiból lett molnárlegény útját.
E tanítás nélküli munkanapon a gyerekek játszva, kalandok útján tanultak, tapasztalták meg az olvasás élményszerűségét. A feladatok eredményes megoldásában a hangos olvasás, a szövegértés, a szóbeli kifejezőkészség, a problémamegoldó képesség, a bátorság és az ügyesség kapott fontos szerepet.
A felsősök története a gyerekkirály újbóli trónra lépését megünneplő mulatsággal, az alsósok meséje lakodalommal ért véget: tanulóink számára ezt táncházzal és egy nagyon finom ünnepi ebéddel valósítottuk meg.
Az eredményhirdetés után a szponzoroknak köszönhetően mind a 21 csapat tagjai hasznos ajándékokkal, értékes könyvekkel térhettek haza.
A jellegében országos viszonylatban egyedülálló olvasás népszerűsítő vetélkedő sikeres lebonyolítása érdekében ismét sokan fogtak össze. Hálás köszönetet mondunk mindenkinek, aki bármilyen formában segített minket a verseny megrendezésében.
Jankóné Jónás Zsuzsa
szervező

Hozzászólások lezárva.