Megelevenedett oldalak 2017-ben

2017. március 16-án iskolánkban 11. alkalommal rendeztük meg a Megelevenedett oldalak kalandos olvasóversenyt. Az 1-3. osztályosok Az aranytulipán című mesét, a 4-8. osztályos tanulók pedig Fabian Lenk Idődetektívek sorozatának Mozart és a kottatolvajok című ifjúsági regényét élhették át.

A tantermek helyszíneit erre a napra a regény, illetve a mese eseményeinek megfelelően rendeztük át, így a nagyobb gyerekek betekinthettek többek között Mozarték otthonába, konyhájába, s a szülők és a pedagógusoknak köszönhetően megkóstolhatták a bécsi kuglófot is. A kicsik pedig végigjárhatták a szerencsét próbáló királyfi útját, amely, mint általában a mesékben, most is lakodalommal végződött, ahonnan nem hiányozhatott a finom lagzis kalács sem.

Közel 120 tanuló versenyzett, akik ezen a rendkívüli napon a szokottól eltérő módon jutottak tudáshoz: információt gyűjtöttek a könyvtárban, zeneórát vettek, házimunkát végeztek, vidáman játszottak, álarcot készítettek és természetesen sokat olvastak.

Az eredményhirdetés előtt iskolánk volt tanulója, az ifjú Mozart-ot megformáló Juhász István és ellenfele, a Linley-t játszó 5. osztályos Gál Anna Szonja között zajló zenei párviadalnak lehettünk részesei mindnyájan.

A zenei párbajt a fenséges lakodalmi ebéd követette, majd ezután kihirdettük a Megelevenedett oldalak olvasóverseny eredményét és átadtuk a megérdemelt jutalmakat.

Köszönjük a Községi Önkormányzat, a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő, a Bükkalja Takarékszövetkezet, Bogácsi Turisztikai és Információs Iroda, a MASZK Egyesület, a Scolar Kiadó, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tárgyi és anyagi támogatását. Hálásan köszönjük a Bodnár Beáta, Czagányné Horváth Réka, Fónad Beáta, Gálné Szajlai Júlia, Kondráthné Béres Nóra, Majnárné Lóczi Andrea, Mizser Zsuzsanna, Paragh Margit, Sári Brigitta, Szabóné Kuna Ilona, Zahari Orsolya szülők és a Központi Konyha dolgozóinak segítségét, valamint a nevelőtestület tagjainak lelkes munkáját, amellyel hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.

Jankóné Jónás Zsuzsa

a verseny szervezője

Fotóválogatás:

Hozzászólások lezárva.