„Mézes Reggeli” a bogácsi Bükkalja Általános Iskolában

Az Európai Mézes Reggeli program a bogácsi Bükkalja Általános Iskolában is megrendezésre került november 22.-én.

A harmadik és negyedik osztályos tanulók vettek részt a rendezvényen, melynek keretében Farkas János helyi méhész – aki az Országos Magyar Méhészeti Egyesület BAZ Megyei Méhészeti Szaktanácsadója – szakmai előadását hallgatták meg méhekről, mézről.

Az előadásból megtanulhatták a gyerekek többek közt, hogy mi a különbség a méhek és darazsak között, hogy a méhek legfontosabb tevékenysége a beporzás, melynek „mellékterméke” a méz, melyet a virágokban található nektárból készítenek. Megnézték a méhkaptárt, az abban levő kereteket, üres és mézes lépeket. E mellett hallottak a méz jótékony hatásairól, hogy mindennapos fogyasztása nagyon sok pozitív hatással van szervezetünkre, hogy antibakteriális anyagokat tartalmaz, amely gyógyító hatással van például a torokgyulladásra, hogy a benne található szőlő és gyümölcscukrok gyorsan felszívódnak a szervezetben, ez által a méz serkenti az izommunkát, serkenti az agyműködést, és jó hatással van az emésztő rendszerre.

A program nem csak a mézre hívta fel a figyelmet, hanem a reggeli fontosságára is, hogy a gyerekek üres gyomorral ne induljanak el otthonról az iskolába! Egy vajas mézes kenyér például gyorsan elkészíthető ízletes reggeli lehet. Az előadás végén a gyerekek meg is ízlelték ezt, jóízűen fogyasztották el a vajas mézes kenyereket, amely Farkas János vegyes virágmézével készült.

A gyerekek nagyon aktívan, sokat jelentkezve hallgatták végig az előadást, melyből sokat tanulhattak.
Köszönjük szépen a sok érdekességet bemutató előadást a méhek világáról.

Fotóválogatás

Hozzászólások lezárva.