Megelevenedett oldalak 2016-ban

2016. március 23-án már X. alkalommal rendezte meg iskolánk a Megelevenedett oldalak kalandos olvasóversenyt.

A felső tagozatos tanulók 8 csapata Nógrádi Gábor: A nagyikám zseni című ifjúsági regényének lehetett szereplője. A regény szemelvényein keresztül válhattak az olvasott bűncselekmény felgöngyölítőivé. A cselekmény helyszínein többek között betekinthettek a rendőrök munkájába, megkóstolhatták a finom olasz pizzát és süthettek jellegzetes magyar palacsintát, játszottak kaszinóban, információt gyűjtöttek az interneten. Versenyük érdekessége volt az is, hogy a tavaszi szünet előtti napon a szülőknek köszönhetően sikerült a regényhez illően igazi karácsonyi vásári hangulatot teremteni, ahol szaloncukor, mézeskalács várta a tanulókat.

Az alsó tagozatosaknál 10 csapat versenyzett. Ők a Mátyás király lopni járt című mondát élhették át. A megelevenítést segítették a pedagógusok és szülők, akik korhű díszletben és ruhában arra is vállalkoztak, hogy egy-egy jelenet bemutatásával segítség a tanulókat a még pontosabb szövegértésben. Így a legkisebbek is aktívan kísérhették végig Mátyás királyt az életét megmentő jóslat beteljesítése során.

A véletlenszerűen kialakított csapatok tagjai kiválóan segítették egymást a feladatok megoldásában. A tananyagtól független helyzetben megfigyelhettük a tanulók emlékezetét, változó helyzethez való alkalmazkodását, kifejezőkészségüket, ügyességüket, leleményességüket.

A verseny végére mindnyájan feloldódtunk, s kellemesen el is fáradtunk, de a boldog arcokat látva örömmel nyugtáztuk, hogy sikerült a tanulók olvasókedvét felkelteni.

A támogatóknak köszönhetően a versenyben résztvevő több mint 90 tanuló ajándékkal térhetett haza, a legjobbak adathordozót és könyvet kaptak.

Köszönjük a helyi intézmények vezetőinek, iskolánk Szülői Munkaközösségének, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-nek és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak, hogy támogatóink voltak az olvasás élményszerűségét bemutató kezdeményezésünknek.

Hálás köszönet továbbá minden felnőttnek és volt tanítványainknak, akik munkájukkal segítették a verseny sikeres lebonyolítását.

Jankóné Jónás Zsuzsa

Fotóválogatás

Hozzászólások lezárva.